12.3 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Trei fluxuri de vaccinare noi, funcționale din 8 februarie în județ

- Advertisement -

Începând de luni, 8 februarie, autoritățile de la nivelul județului Olt au luat decizia de a deschide alte trei fluxuri de vaccinare, două urmând a avea sediul într-un fost liceu din Slatina și unul la subsolul Primăriei Balș.

Două dintre aceste fluxuri de vaccinare vor funcționa la fostul Colegiu Național Agricol „Carol I” de pe strada Strehareți, nr. 150, din municipiul Slatina, respectiv la Centrul de vaccinare 2 de la etajul I și la Centrul de vaccinare 1 de la parter, și un flux de vaccinare va fi la Centrul de vaccinare Balş de la subsolul clădirii Primăriei, cu sediul pe strada Nicolae Bălcescu, nr. 14. „Direcţia de Sănătate Publică Olt a identificat personalul medical şi auxiliar necesar pentru asigurarea vaccinării în noile fluxuri de vaccinare. În aceste condiţii, capacitatea de vaccinare împotriva COVID-19 din etapa a doua va creşte cu 180 de persoane pe zi”, transmit reprezentanții Prefecturii Olt.

Totodată, în județ se desfăşoară activitatea de identificare a persoanelor imobilizate sau nedeplasabile aflate la domiciliu şi care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19. În acest sens, instituţia Guvernului României din teritoriu și DSP au solicitat sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale să întocmească, prin intermediul structurilor de asistenţă socială, liste cu persoanele imobilizate sau nedeplasabile, aflate la domiciliu, împreună cu asistenţii personali ai acestora, dacă au, şi cu membrii de familie care locuiesc in aceeaşi gospodărie.

„Listele respective vor fi întocmite cu celeritate şi transmise nucleului de coordonare a campaniei de vaccinare de la nivelul CJCCI Olt. După primirea acestor liste, NJCAV va stabili traseele, logistica şi personalul necesar pentru vaccinarea persoanelor de pe liste, atât persoanele imobilizate sau nedeplasabile aflate la domiciliu, cât şi membrii de familie care locuiesc în aceeaşi gospodărie prin următoarele modalităţi, în funcţie de disponibilitatea de la nivelul judeţului: prin echipe de vaccinare mobile care sunt parte a centrelor de vaccinare fixe; prin solicitarea echipajelor de consultalţii la domiciliu ale serviciilor de ambulanţă, cu suplimentarea acestora, fără afectarea capacităţii operative”, mai spun angajații Prefecturii.

Sursa citată mai arată că până în prezent în județ nu au fost înregistrate probleme semnificative în organizarea şi desfăşurarea activităţii de vaccinare împotriva COVID-19. Aceasta este coordonată de Nucleul Judeţean de Coordonare a Activităţii de Vaccinare şi este sprijinită de Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei ce funcţionează în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. NJCAV se compune din reprezentanţi ai Prefecturii, cu rol de coordonare la nivel judeţean, Consiliului Judeţean Olt, cu rol de sprijin, Direcţiei de Sănătate Publică Olt, cu rol de coordonare a activităţilor din punct de vedere medical, Centrului Militar Judeţean, Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi ISU Olt, cu rol de coordonare a activităţilor specifice de sprijin.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți