13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

32 de infecții noi cu virusul SARS-CoV-2 și un deces în județ, raportate în ultima zi

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a raportat într-o singură zi alte 32 de infecții noi COVID-19 în Olt, iar de la începutul pandemiei s-a ajuns la un bilanț total de 10.453. S-au înregistrat şi bolnavi internați în spital, care erau deja pozitivi la virusul SARS-CoV-2, iar la retestare au avut același rezultat, dar şi un deces. În privința ratei de infectare cu Coronavirus, aceasta rămâne scăzută în județ, situându-se tot sub un caz la o mie de persoane.

Potrivit oficialilor de la Centru, distinct de cele 32 de cazuri nou confirmate miercuri, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale oltene, care erau deja pozitivi, sunt 13 persoane care au fost reconfirmate pozitiv la virusul SARS-CoV-2.

Dintre cele 10.453 de olteni diagnosticați cu COVID-19, în județul Olt sunt 239 care au murit din cauza acestei boli de la începutul pandemiei, însă majoritatea lor aveau și boli asociate grave. În ultimele 24 de ore autoritățile centrale și specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au raportat și un deces. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 84 de ani, din mediul rural, care s-a internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina pe 1 ianuarie și pe 15 ianuarie a fost confirmat cu noul Coronavirus. În data de 25 ianuarie, din păcate, aceasta a încetat din viață, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie protezată mecanic și infecția COVID-19, iar ca și comorbidități avea cardiomiopatie dilatativă, fibrilație arterială și insuficiență cardiacă congestivă.

Iar în privința ratei de incidență a cazurilor de Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, miercuri este de 0,52 la mia de locuitori în Olt, acesta fiind unul dintre cele 29 de județe ale țării care se situează în scenariul verde.

Situața epidemiologică la zi în Olt

10.453 cazuri confirmate de la începutul pandemiei
32 cazuri noi
9.892 cazuri vindecate de la începutul 6
48 persoane internate
16 persoane internate pe Secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor din județ
274 persoane aflate în izolare la domiciliu
332 persoane aflate în carantinare la domiciliu
28.449 persoane testate la depistarea virusului SARS-CoV-2
239 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți