22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Probele tânărului venit din Anglia, care a murit de COVID-19, trimise la București. DSP nu exclude o posibilă infecție cu noua tulpină

- Advertisement -

Direcția de Sănătate Publică Olt a extins ancheta epidemiologică în cazul bărbatului de 34 de ani, din comuna Stoenești, care s-a întors din Marea Britanie și sâmbătă, 23 ianuarie, a murit la Spitalul Județean de Urgență Slatina, fiind diagnosticat cu virusul COVID-19. Probele tânărului, dar și ale altor doi membri ai familiei acestuia, care au fost pozitivați la rândul lor cu noul Coronavirus, au fost trimise miercuri la București, pentru a fi analizate la un laborator de aici, având în vedere că specialiștii DSP nu exclud faptul că ar fi posibil ca tânărul decedat să fi fost infectat cu noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 care circulă în Anglia.

„Din datele anchetei epidemiologice actualizate s-a constatat că doi dintre contacții de familie s-au pozitivat (test RT- PCR ), în contextul în care s-au recoltat probe (după decesul pacientului s-a apelat serviciul 112). Având în vedere contextul epidemiologic actual (persoana întoarsă din Marea Britanie), DSP Olt nu a exclus etiologia infecției cu SARS-CoV-2, noua tulpină circulantă în Marea Britanie, motiv pentru care în data de 27 ianuarie 2021 probele recoltate, cât și de la contacți, au fost trimise către un laborator din București, care poate efectua etapa de secvențiere pentru noua tulpină”, se arată într-un comunicat remis de DSP.

Specialiștii instituției spun că pacientul care a murit de COVID-19 s-a întors din Marea Britanie în data de 13 ianuarie și s-a dispus măsura de carantinare la domiciliu, în perioada 13 – 26 ianuarie. Ancheta epidemiologică efectuată în data de 22 ianuarie s-a constatat faptul că are patru contacți de familie   la adresa declarată. Pe data de 20 ianuarie, bărbatul de 34 de ani, din Stoenești, a fost adus în Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Caracal, cu simptomatologie respiratorie.

„S-a efectuat un test rapid COVID-19, cu rezultat negativ, și a fost investigat radiologic, cu rezultat radiologic – pneumonie severă, motiv pentru care a fost dirijat către Spitalul Județean de Urgență Slatina. Concomitent, cu totul rapid s-a efectuat și un test RT-PCR, care a fost trimis pentru determinarea infecției COVID-19 la laboratorul DSP Olt. În data de 21 ianuarie 2021, rezultatul testului RT-PCR a fost pozitiv și transmis SJU Slatina, unde era internat. Evoluția pacientului pe toată perioada de spitalizare, 20 – 23 ianuarie, a fost gravă și s-a soldat cu decesul, înregistrat în data de 23 ianuarie. Cauzele decesului au fost stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, pneumonie și infecția COVID-19, iar ca și comorbidități obezitate”, au mai transmis reprezentanții DSP Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți