27.6 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Spitalul Orășenesc Corabia, acreditare suspendată pentru șase luni

- Advertisement -

Situația este din ce în ce mai gravă la nivelul Spitalului Orășenesc Corabia, aflat în ultima perioadă în mai multe scandaluri privind modul de tratare al unor pacienți de cădre cadrele medicale. În urma celor întâmplate cu bătrânul căruia nu i-a fost acordată asistența medicală necesară, fiind lăsat să se târască pe genunchi și cerând ajutor pe holuri, Autoritatea Națională de management al Calității în Sănătate a luat decizia ca această unitate sanitară să rămână fără acreditare.

Decizia a fost luată în urma ordinului autorității, remis la sfârșitul săptămânii trecute, acreditarea Spitalului Corabia fiind suspendată pentru șase luni.

„Suspendarea acreditării are legătură cu bătrânul, din cauza impactului în mass-media a primului caz, din 4 ianuarie. De atunci a fost dispusă suspendarea acreditării. Avem un plan de măsuri. Au fost stabilite neconformitățile descoperite cu ocazia evenimentului din 4 ianuarie și a fost stabilit un plan de măsuri. Trebuie să remediem aceste neconformități. Trebuie să revizuim protocoalele și procedurile aferente actului medical și circuitul pacienților, analiza aferentă acestora, inclusiv instruirea și evaluare personalului. Până vineri trebuie să transmitem planul de măsuri la ANMCS, către DSP Olt, către CAS și către Consiliul Local. Acreditarea a fost suspendată pentru șase luni. Noi suntem spital acreditat, iar în această perioadă suspendarea nu are efecte juridice, doar trebuie să remediem neconformitățile”, a spus Cristian Filip, managerul unității medicale din orașul de la malul Dunării.

La rândul său, Sorina Oancea, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Olt, a declarant că tot acest timp contractul de finanțare nu este afectat, însă, dacă spitalul nu remediază neconformitățile găsite, poate suporta consecințele legate de contract: „Suspendarea acreditării a avut loc din 22 ianuarie. În această perioadă, care poate dura până la șase luni, unitatea medicală trebuie să raporteze săptămânal către ANMCS toate măsurile pe care le-a adoptat pentru remedierea neconformităților. Prevederea legală spune foarte clar că pe perioada suspendării acreditării, Ordinul președintelui ANMCS pentru acreditarea unității sanitare continuă să-și producă efectele juridice. Prin urmare, la acest moment, contactul cu CAS nu este afectat. În situația în care, la finele perioadei de monitorizare, ANMCS constată că nu au respectat planul de măsuri, atunci se ridică acreditarea și doar atunci pot suporta consecințe legate de contract”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți