15.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

19 infecții noi cu virusul SARS-CoV-2 și un deces, raportate în județ

- Advertisement -

Noile date despre cazurile de Coronavirus înregistrate în Olt au fost raportate de Grupul de Comunicare Strategică, iar vineri au fost comunicate încă 19 infecții cu virusul COVID-19. Bilanțul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 10.512 de la începutul pandemiei, în ultima zi fiind anunțați din nou bolnavi internați în spital, care aveau deja infecția cu SARS-CoV-2 și la retestare au avut tot rezultat pozitiv. Totodată, s-a anunțat și un nou deces în județ, în timp ce rata de infectare cu virusul la o mie de persoane continuă să fie scăzută.

Potrivit cifrelor autorităților centrale, distinct de cele 19 cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale oltene și tratați pentru această boală, care erau deja pozitivi, 13 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Dintre cei 10.512 de olteni confirmați cu COVID-19, sunt 240 care au fost răpuși de boală de la începutul pandemiei, însă majoritatea acestora aveau și alte probleme de sănătate grave. Ultimul deces a fost raportat vineri, fiind vorba despre o femeie, în vârstă de 56 ani, din mediul rural. Aceasta s-a internat pe 9 ianuarie la Spitalul Municipal Caracal, zi în care a fost și confirmată cu virusul, iar miercuri, 27 ianuarie, din păcate, a încetat din viață, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie și infecția cu SARS-CoV-2. Ca și comorbidități femeia avea boală renală cronică și obezitate.

Rata de incidență a cazurilor de Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, rămâne scăzută și este de 0,51 la mia de locuitori, iar la ora actuală Oltul este unul dintre cele 31 de județe ale țării care se situează în scenariul verde.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți