8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Accident de muncă mortal pe șantierul Drumului Expres. Un șofer, strivit de autocamionul pe care voia să-l repare

- Advertisement -

Un bărbat de 48 de ani, șoferul unei societăți comerciale din județul Vrancea, care transporta fier beton pe șantierul Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești, undeva în zona comunei Milcov, și-a pierdut viața în urmă cu o săptămână. În momentul în care s-a terminat de descărcat marfa, acesta a fost victima unui accident de muncă. A observat că are o pană la o roată și a încercat să repare defecțiunea, cu ajutorul unui coleg, iar după ce brațul de ridicare de la cârligul de tractare al capului tractor a cedat, bărbatul a fost pur și simplu strivit între scara acestuia și sol.

Inspectorii de muncă olteni au fost solicitați la fața locului, la cercetări fiind prezenți și polițiști.

„Șoferul unui autocamion al unei societăți comeriale din județul Vrancea, după ce a descărcat fierul beton necesar lucrărilor de pe șantierul Drumului Expres Craiova – Pitești, a constatat că la capul tractor are pană la roata din dreapta față și a solicitat unui lucrător de pe un utilaj de ridicat să îl ajute să constate defecțiunea. În timp ce capul tractor era ridicat de cârligul de tractare, brațul de ridicare a cedat și l-a surprins pe șoferul autocamionului între scară și sol, fapt ce a dus la decesul acestuia. Potrivit legislației de securitate și sănătate în muncă, evenimentul de muncă care produce decesul lucrătorului este cercetat de ITM”, a declarant Cristian Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Inspecției Muncii Olt.

În cauză a deschis dosar de cercetare a accidentului de muncă mortal, Inspectoratul Teritorial de Muncă urmând a finaliza acum ancheta cu privire la cele întâmplate. La rândul lor, și polițiștii au întocmit un dosar penal pentru a stabili exact împrejurările care au dus la producerea tragediei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți