12.3 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Acțiune de amploare pe șoselele din Olt. Aproape 900 de amenzi aplicate și peste 30 de șoferi rămași fără permis

- Advertisement -

Drumurile publice care tranzitează județul Olt au fost luate cu asalt de polițiștii rutieri în cadrul unei acțiuni de amploare privind legalitatea transportului de persoane şi pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe organizată la sfârșit de săptămână. În total, au fost s-au aplicat aproape 900 de amenzi, în cuantum de peste 230.000 de lei, iar peste 30 de conducători auto au rămas pietoni în perioada următoare, permisele auto fiindu-le reținute pentru comiterea mai multor abateri în trafic.

„În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 871 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 230.090 lei. Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 31 de permise de conducere, dintre acestea șapte fiind pentru consum de alcool, 12 pentru depăşirea limitei de viteză şi 12 pentru alte abateri, fiind retrase şi șase certificate de înmatriculare”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Sursa citată mai arată că au fost constatate și opt infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, trei fiind pentru consum de alcool, patru pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere şi una pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Conduceau fără permis sau în stare de ebrietate

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Găneasa au depistat, sâmbătă noapte, în comuna Brâncoveni, un tânăr de 18 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere, autoturismul fiind neînmatriculat şi având montate plăcuţe cu numere de înmatriculare false. Acesta s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Duminică dimineața, în comuna Iancu Jianu, oamenii legii au oprit în trafic un bărbat, în vârstă de 67 de ani, din oraşul Balş, care conducea un autoturism pe drumurile publice având o alcoolemie de 0,43 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

În aceeași zi, dar după-amiaza, în municipiul Caracal, avea să fie depistat un bărbat de 30 ani, din comuna Dioşti, judeţul Dolj, în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice având permisul de conducere anulat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți