32.2 C
Slatina
duminică,14 iulie,2024

Ultimele Articole

Acțiuni în contextul COVID. Peste 100 de olteni, amendați pentru nepurtarea măștii

- Advertisement -

Sub autoritatea Prefecturii Olt, poliţiştii, împreună cu jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au intensificat duminică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. În urma controalelor, forțele de ordine au constatat că oltenii continuă să nu respecte măsurile de protecție sanitară, peste o sută fiind amendați, cu aproape 29.000 de lei, pentru nepurtarea măștii.

Autoritățile au fost prezente în zonele aglomerate, centrele comerciale, baruri, terase şi restaurante, dar şi în mijloacele de transport în comun, fiind efectuate astfel verificări cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Peste 210 de forţe de ordine au participat la acțiunile desfășurate duminică, fiind verificate 82 de societăți comerciale, precum şi peste 70 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1.130 de persoane.

Având în vedere abaterile constatate, oamenii legii au aplicat 110 sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 30.700 de lei, dintre care 106 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, cuantumul acestora fiind de 28.700 de lei, şi patru persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera cirulație în intervalul orar 23:00 – 05:00, în valoare de 2.000 de lei.

Încă odată autoritățile recomandă tuturor oltenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți