Doar 14 infecții noi COVID-19 în Olt, anunțate luni. 10.584 de cazuri în total

Grupul de Comunicare Strategică a raportat ultimele cifre despre cazurile de Coronavirus înregistrate în județul Olt, iar luni s-au anunțat numai 14 infecții noi cu virusul SARS-CoV-2. Bilanțul de la începutul pandemiei a ajuns la nu mai puțin de 10.584 de îmbolnăviri. Continuăm să avem bolnavi internați în spital, care erau deja pozitivi la infecția COVID-19, iar la retestare au avut același rezultat. Din fericire, autoritățile centrale nu au mai comunicat niciun deces.

Potrivit datelor oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică, distinct de cele 14 cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale oltene, unde sunt tratați cei care au contractat virusul, și care erau deja pozitivi, alte patru persoane din județ au fost reconfirmate pozitiv cu SARS-CoV-2.

Iar dintre cei 10.584 de olteni confirmați cu COVID-19, 240 au fost răpuși de boală de la începutul pandemiei, majoritatea acestora având și comorbidități. Din fericire, luni  a fost cea de-a treia zi la rând în care nu a fost raportat niciun deces.

Rata de incidență a cazurilor de Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, continuă să rămână scăzută în Olt, fiind de 0,50 la mia de locuitori și, potrivit cifrelor înregistrate la nivel național, suntem unul dintre cele 31 de județe care se află în scenariul verde.

Situația epidemiologică la zi

10.584 cazuri confirmate de la începutul pandemiei
14 cazuri noi
10.028 persoane vindecate
50 persoane internate
11 persoane internate pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor din Olt
283 persoane aflate în izolare la domiciliu
289 persoane aflate în carantinare la domiciliu
29.400 persoane testate de la începutul pandemiei
240 decese

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<