Peste 10.500 de persoane din județ s-au vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2

De la debutul campaniei de vaccinare anti COVID-19 în Olt, respectiv 4 ianuarie, și până în prezent, la nivelul județului au fost repartizate 11.726 doze de ser imunologic în 11 tranșe, care deja au fost distribuite centrelor de vaccinare, 1.170 de doze fiind ridicate chiar marți, 2 februarie. Iar din totalul celor peste 11.700 de doze primite, s-au administrat deja peste 10.500 în rândul oltenilor.

„Numărul de persoane vaccinate împotriva noului Coronavirus cu vaccinul Pfizer BioNTech până în data de 1 februarie, este de 10.503. Dintre acestea, 5.642 de persoane s-au vaccinat în etapa I – 3.622 au primit deja prima doză și 2.020 au primit doza a doua, iar 4.861 de persoane s-au imunizat în etapa a II-a. Luni s-au imunizat anti COVID-19, cu vaccinul Pfizer BioNTech, 414 persoane din județ, 248 de doze fiind administrate în etapa I și 166 în etapa a II-a”, au precizat specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt.

În județ funcționează 12 centre de vaccinare, patru fiind destinate pentru derularea etapei I de imunizare și opt pentru cea de-a doua, în Olt urmând a se desfășura și etapa a III-a.  

Vaccinarea împotriva noului Coronavirus în România se realizează în trei etape, în care vor fi vaccinate tot atâtea grupe populaționale: etapa I – persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social-sistem public și privat; etapa II – populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale; etapa III – populația generală.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<