8.1 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Incendiu puternic la o locuință de pe strada Arcului din Slatina

- Advertisement -

Un incendiu devastator s-a produs, miercuri seara, la o casă de pe strada Arcului, din municipiul Slatina, pentru a stinge focul pompierii Detașamentului Slatina acționând cu  trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. Un coș de fum neizolat corespunzător a fost cauza izbucnirii flăcărilor care au distrus în calea lor zeci de metri pătrați din acoperișul locuinței.

Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, a declarat că la sosirea primelor echipaje de salvatori, incendiul se manifesta la nivelul acoperișului, cu posibilități de propagare la întreaga locuință și la casa aflată în imediata apropiere.

„Pompierii au reușit să localizeze rapid incendiu, cele două locuințe fiind salvată în totalitate. Intervenția a durat aproximativ o oră. În urma incendiului a ars acoperișul casei pe aproximativ 50 de metri pătrați”, a spus reprezentantul ISU.

În urma cercetărilor efectuate, pompierii olteni au stabilit ca și cauză probabilă a izbucnirii incendiului coșul de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

Salvatorii reamintesc încă odată oltenilor care sunt principalele măsuri de prevenire a incendiilor produse din cauza coșurilor de fum defecte, deteriorate sau neizolate corespunzător:

– coşurile de fum se vor curăţa, verifica și repara, dacă este cazul, în mod obligatoriu înaintea sezonului rece;

– în podurile clădirilor, coşurile se vor tencui pe interior şi pe exterior şi se vor da cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere;

– coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de material necombustibil.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți