19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Inspectorii de muncă din Olt, controale la societățile de prelucrare a lemnului

- Advertisement -

Angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt vor fi implicați, ca de altfel și alți inspectori din țară, sunt implicați în trimestrele I și IV ale acestui an într-o acțiune națională de verificare a respectării prevederilor legale de securitate și sănătate în muncă în ceea ce privește modul de utilizare a echipamentelor de muncă și a tehnologiilor de exploatare în parchetele forestiere, inclusiv la transportul tehnologic al masei lemnoase pe drumurile forestiere. Astfel, controalele inspectorilor de muncă olteni vor avea loc la societățile de prelucrare a lemnului în lunile februarie, martie, octombrie, noiembrie și decembrie.

Concret, potrivit ITM Olt, acțiunea se va desfășura pe parcursul trimestrelor I și IV ale anului 2021, perioade în care activitatea de exploatare se desfășoară la cote maxime. În perioada 11 februarie – 12 martie are loc prima etapă a acțiunilor de control, iar între 4 octombrie – 19 noiembrie 2021 a doua etapă a acestor acțiuni. Angajații Inspecției Muncii vor efectua controale de verificare, vor identifica deficienţele existente şi vor dispune măsuri de remediere a acestora, pentru ca în perioadele 15 – 31 martie și 22 noiembrie – 3 decembrie să verifice modul de realizare a măsurilor dispuse.

„Acțiunile de control se vor desfășura la toate tipurile de întreprinderi (mici, mijlocii și mari, cu capital de stat, privat și mixt), care efectuează activități de exploatare forestieră. Obiectivul acestora este creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor din domeniul de activitate exploatare forestieră în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la sănătatea și securitatea în muncă și luarea tuturor măsurilor necesare în vederea prevenirii accidentelor de muncă, precum și eliminarea neconformităților constatate în domeniul securității și sănătății în muncă în activitățile specifice ale societăților comerciale din domeniul exploatărilor forestiere”, se arată într-un comunicat remis de ITM.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți