4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Olt: Numărul claselor a IX-a – cu 12 mai puţine în următorul an şcolar

- Advertisement -

Numărul claselor a IX-a la liceele din judeţul Olt se va reduce în anul şcolar următor cu 12, din cauza scăderii numărului de elevi şi în contextul în care în urmă cu nouă ani a fost înfiinţată clasa pregătitoare, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, inspectorul şcolar general, Victor Iacobescu.

Acesta a precizat că, potrivit planului de şcolarizare pentru anul şcolar următor, sunt prevăzute 145 de clase a IX-a, cu 12 mai puţine faţă de numărul de clase de a IX-a din prezent, la mai multe licee teoretice şi colegii urmând a fi redus numărul de clase de Matematică-informatică sau de Filologie. Sunt şi două licee tehnologice din Slatina unde se va înfiinţa numai câte o clasă a IX-a faţă de două înfiinţate în acest an.

Iacobescu a menţionat că în anul şcolar următor se vor înfiinţa 72 de clase a IX-a la învăţământul liceal de zi, 30 de clase a IX-a de învăţământ profesional, precum şi 43 de clase a IX-a de învăţământ seral.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, Mirela Paraschiv, în acest an şcolar în judeţ sunt înscrişi în total 56.435 de elevi şi se estimează că numărul elevilor va scădea cu aproximativ o mie în anul şcolar viitor.

„Numărul elevilor înscrişi este în scădere de la un an la altul, vorbim de o scădere de aproape 1.000 de elevi pe an în judeţul Olt. Acum sunt înscrişi 56.435 de elevi”, a spus Mirela Paraschiv.

Sursa: agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți