18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Primele doze de vaccin Moderna distribuite și în Olt. Numărul persoanelor imunizate anti COVID-19 este de peste 11.300

- Advertisement -

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică anunță că de la debutul campaniei de vaccinare împotriva noului Coronavirus și până în prezent județului i-au fost repartizate 13.106 doze de ser imunologic, acestea fiind distribuite celor 12 centre de imunizare care funcționează în Olt. Cele mai multe, respectiv 12.476 sunt doze din vaccinul Pfizer BioNTech, însă județul Olt a intrat și în posesia primelor doze de la Moderna, și anume 630. Din totalul celor peste 13.100 de vaccinuri primite, peste 11.300 deja au fost administrate oltenilor.     

Din datele transmise de DSP, doar în ultima zi au fost vaccinate anti COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech 322 de personae, 191 de doze fiind realizate în prima etapă și 131 în cea de-a doua etapă.

„Sunt 11.305 olteni care au fost imunizați împotriva noului Coronavirus cu vaccinul Pfizer BioNTech de la începutul campaniei de vaccinare, respectiv data de 4 ianuarie și până pe 3 februarie, prima doză fiind administrate la 8.738 de persoane și rapelul la 2.567. Dintre oltenii vaccinați, 6.114 fac parte din etapa I, iar 5.191 din cea de-a doua”, se arată într-un comunicat remis de instituție.

În acest moment, în județ se derulează primele două etape de imunizare împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2. În cadrul etapei I se vaccinează personalul din domeniile sănătății și social – sistem public și privat, iar etapa a II-a include populația la risc, reprezentată de adulți cu vârsta peste 65 de ani; persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate; lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale. Totodată, în Olt urmează a se desfășura și etapa a III-a, în cadrul căreia va fi vaccinată anti COVID-19 populația generală.         

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți