22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

În nouă localități oltene unitățile școlare s-ar putea redeschide în scenariile roșu și galben

- Advertisement -

Nici măcar nu a început semestrul II al anului școlar 2020 – 2021, iar la nivelul mai multor unități de învățământ din județul Olt se ia în calcul reluarea cursurilor atât în scenariul roșu, cât și în cel galben. La Studina situația este una deosebită, aici existând posibilitatea de a nu se redeschide toate unitățile școlare având în vedere că rata de incidență la zi este de peste 3 cazuri la mia de locuitori.

Studina ar fi astfel localitatea din județ în care orele vor reîncepe după scenariul roșu, la acestea participând doar preșcolarii de la grupele de grădiniță și elevii de la ciclul primar.

În alte opt localități, unde rata de infectare este cuprinsă la această dată între 1 și 1,5 cazuri la o mie de persoane, se va aplica scenariul galben. Așadar, în orașul Corabia, dar și în comunele Bobicești, Dobroteasa, Fălcoiu, Morunglav, Redea, Vădastra și Vitomirești, de luni, 8 februarie, cursurile față în față vor fi făcute doar de copiii de la grădiniță, școlarii de la învățământul primar, respectiv cei de la clasa pregătitoare și clasele I-IV, și elevii din clasele terminale, respectiv a VIII-a, a XII-a și a XIII-a.

Până în acest moment, nu s-a decis exact dacă unitățile de învățământ din aceste nouă localități ar urma să reînceapă cursurile după scenariile roșu și galben, acest lucru urmând a se stabili după finalizarea tuturor ședințelor de consilii de administrație de la nivelul tuturor unităților școlare din județ, propunerile scenariilor de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ urmând a fi avizate de Inspectoratul Școlar Județean Olt și mai apoi înaintate spre aprobare Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt, membrii acestuia ținând cont și de rata de incidență din fiecare localitate. 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți