9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii au tras focuri de armă pentru a prinde un șofer băut și cu permisul suspendat

- Advertisement -

UPDATE: În continuarea cercetărilor, polițiștii Serviciului Rutier Olt au reținut luni, 8 februarie, conducătorul auto de 20 de ani, din Pârșcoveni, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de marți să fie prezentat instanței de judecată cu propuneri legale. Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Știrea inițială: Un tânăr de 20 de ani, din comuna Pârșcoveni, care se afla în stare avansată de ebrietate, a fost oprit sâmbătă seara de polițiștii rutieri cu focuri de armă.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt acționau pentru siguranța participanților la traficul rutier și au efectuat semnalul regulamentar de oprire al conducătorului auto, care se deplasa cu un autoturism pe raza comunei Pârșcoveni, deși avea permisul suspendat, însă nu a oprit și și-a continuat deplasarea.

Polițiștii rutieri au plecat în urmărirea sa, șoferul fiind prins după ce s-au tras focuri de armă într-una din roțile mașinii. „Polițiștii au pornit de îndată în urmarirea autoturismului, conducătorul auto fiind somat verbal prin difuzorul autospecialei. Au fost executate două focuri de armă cu armamentul din dotare, primul în plan vertical și cel de-al doilea în anvelopa din partea stângă, spate. În urma focurilor de armă nu au rezultat victime”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Șoferul a fost imobilizat și identificat de oamenii legii, în urma verificărilor efectuate stabilindu-se că este vorba de un bărbat, în vârstă de 20 de ani, din Pârșcoveni. Totodată, a reieșit faptul că acesta conducea autoturismul respectiv având dreptul de a conduce suspendat.

În urma testării cu aparatul alcooltest, polițiștii au stabilit că tânărul avea o concentrație de 0,89 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost dus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii rutieri au deschis dosar penal în cauză, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți