2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

S-au raportat alte 16 infecții cu noul Coronavirus în Olt. Este a patra zi fără decese

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică anunță că la această dată în Olt sunt 10.718 infecții cu COVID-19, înregistrate de la începutul pandemiei, numai în ultima zi fiind diagnosticate cu virusul alte 16 persoane din județ. Continuăm să avem și bolnavi internați în spitalele oltene, reconfirmați cu boala. Din fericire, sâmbătă nu a mai fost comunicat niciun deces.

Oficialii de la Centru au transmis că, distinct de cele 16 cazuri nou confirmate, în ultimele 24 de ore, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județ, care erau deja pozitivi, cinci olteni au fost reconfirmați pozitiv la testarea pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Iar din totalul de 10.718 persoane din județ diagnosticate cu COVID-19, sunt 245 care au încetat din viață de la începutul pandemiei, majoritatea acestora având însă și comorbidități. În ultimele 24 de ore nu a mai fost anunțat niciun deces de autoritățile centrale, sâmbătă fiind cea de-a patra zi consecutivă în care nu avem niciun oltean care să fi pierdut lupta cu boala.

Datele raportate de Grupul de Comunicare Strategică mai arată că rata de incidență a cazurilor de Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, continuă să fie scăzută în județul Olt fiind de 0,59 la mia de locuitori. Față de ziua anterioară, rata de infectare este însă într-o ușoară creștere, dar Oltul continuă să fie unul dintre cele 31 de județe ale țării care se află în scenariul verde.

Situația cazurilor actualizată

10.718 cazuri confirmate de la începutul pandemiei
16 cazuri noi
10.172 persoane vindecate de la începutul pandemiei
39 persoane internate
16 persoane internate pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor din județ
262 persoane aflate în izolare la domiciliu
275 persoane aflate în carantinare la domiciliu
30.835 persoane testate de la începutul pandemiei
245 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți