10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Oltenii continuă să nu respecte măsurile impuse de starea de alertă, în contextul COVID

- Advertisement -

Polițiștii olteni, împreună cu jandarmii, pompierii și poliiștii locali, sub coordonarea Prefecturii Olt, au continuat și sâmbătă activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. În timpul controalelor, oamenii legii au constatat faptul că oltenii par să nu țină cont de restricțiile impuse de starea de alertă, încălcând măsurile de protecție sanitară.  

Aproximativ 300 de forțe de ordine au acționat în sistem integrat și au intensificat activitățile de verificare privind respectarea măsurilor de protecție individuală și a măsurilor specifice implementate de agenții comerciali.

Și cum de luni majoritatea preșcolarilor și elevilor se vor întoarce fizic la ore, oamenii legii au fost prezenți mai ales în zona marilor magazine din localitățile județului. „În contextul reluării cursurilor școlare fizic, au fost preconizate aglomerări în zona supermarketurilor, astfel că reprezentanții structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au fost prezenți în proximitatea acestora, pentru a se asigura de faptul că cetățenii respectă măsurile de protecție individuală și distanțare fizică”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

S-au verificat aproximativ o sută de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, 92 de mijloace de transport, dintre care 38 de mijloace de transport în comun, și au fost legitimate peste 1.300 de persoane. Echipele mixte de control au aplicat 178 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 27.100 de lei, cele mai multe dintre acestea fiind pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Acțiuni de acest gen se vor desfășura zilnic atât în mediul urban, cât și în mediul rural. „Recomandăm tuturor să respecte prevederile legale în contextul pandemiei și vă reamintim că evenimentele private (aniversări, nunți, botezuri, mese festive) sunt interzise. Respectați regulile privind distanțarea fizică! Purtați masca de protecție corespunzător, astfel încât să acopere nasul și gura! Nu vă expuneți riscurilor!”, a mai spus reprezentantul Poliției.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți