14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

30 de noi cazuri Coronavirus în Olt, comunicate luni

- Advertisement -

Județul Olt a ajuns la 10.780 de îmbolnăviri cu COVID-19, potrivit raportării de la început de săptămână a reprezentanților Grupului de Comunicare Strategică. Cazurile s-au înregistrat de la începutul pandemiei, în ultima zi fiind raportate 30 de infecții noi cu virusul SARS-CoV-2. Pe lângă acestea, continuăm să avem pacienți internați în spital reconfirmați cu boala, dar, din fericire, luni este a şase zi când nu s-a mai comunicat niciun deces.

Cifrele oficialilor de la Centru anunță că, distinct de cele 30 de cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județ, care erau deja pozitivi, în ultimele 24 de ore au fost patru persoane reconfirmate pozitiv cu Coronavirus.

Totodată, sunt și 245 de olteni care au murit din cauza infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei, majoritatea lor având însă şi boli asociate grave. Din fericire, în prima zi a săptămânii nu s-au mai raportat nici decese, luni fiind cea de-a şasea zi fără morţi din cauza COVID-19 în Olt.

La ora actuală, rata de infectare cu noul Coronavirus, cumulată în 14 zile, a ajuns la 0,65 la mia de locuitori în județul Olt şi este într-o creştere uşoară faţă de ziua precedentă. Totuşi, Oltul, ca de altfel şi alte 30 de judeţe din ţară, continuă să rămână în scenariul verde având în vedere incidenţa COVID.

Datele actualizate despre infecţiile înregistrate în judeţ

10.780 cazuri confirmate de la începutul pandemiei30 cazuri noi

30 cazuri noi

10.214 cazuri vindecate de la începutul pandemiei

43 persoane internate

15 persoane internate pe secţiile Anestezie şi Terapie Intensivă ale Spitalelor din Olt

278 persoane aflate în izolare la domiciliu

341 persoane aflate în carantinare la domiciliu

31.176 persoane testate de la începutul pandemiei

245 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți