14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Poliţiştii rutieri, razie de amploare în judeţ. Aproape o sută de şoferi au rămas fără permis

- Advertisement -

700 de amenzi au fost aplicate de poliţiştii rutieri, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi 86 pentru alte abateri, în urma unei razii de amploare desfăşurate în judeţ, pentru a prevenit accidentele de circualţie, dar şi pentru a creşte siguranţa rutieră. Aproape o sută de conducători auto au rămas fără permisul de conducere, cei mai mulţi dintre aceştia rămânând pietoni după ce au apăsat prea tare pedala de accelaţie.

Misiunea poliţiştilor Serviciului Rutier Olt au vizat combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, în special viteza excesivă și conducerea sub influența alcoolului. În urma controalelor, oamenii legii au dat nu mai puţin de 786 de sancțiuni contravenționale, 396 dintre acestea fiind pentru încălcarea regimului legal de viteză.

În vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, oamenii legii au reţinut şi 93 de permise auto, din care 77 pentru depășirea vitezei legale admise pe un sector de drum cu mai mult de 50 de kilometri pe oră și nouă pentru conducere sub influența alcoolului, având o concentrație sub 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. De asemenea, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

În timpul raziei, polițiștii rutieri au constatat şi opt de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, fiind întocmite dosare penale. Unul dintre acestea a fost pe numele unui tânăr de 36 de ani, din Slatina, care în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 01:00, conducea un autoturism pe străzile localităţii, fiind sub infleunţa alcoolului. „În urma testării cu aparatul alcooltest, conducătorul auto a prezentat o concentrație de 0,68 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”, a spus Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți