12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un bărbat de 55 de ani, mort după ce a căzut de pe un stâlp metalic înalt de 12 metri. Efectua lucrări electrice în Slatina

- Advertisement -

Doi bărbaţi şi-au pierdut viaţa, în ianuarie, în urma unor accidente de muncă care au avut loc în judeţul Olt. Unul dintre ele s-a produs în municipiul Slatina, un bărbat de 55 de ani, care efectua lucrări electrice căzând de pe un stâlp electric înalt de 12 metri. Celălalt accident de muncă s-a petrecut pe şantierul Drumul Expres Craiova – Slatina – Piteşti, în zona comunei Milcov, un bărbat de 48 de ani fiind victima acestuia.

Primul dintre evenimente a fost pe 5 ianuarie, în municipiul Slatina. „Un salariat al unei societăți comerciale de instalații electrice din judeţul Cluj, în vârstă de 55 ani, în timp ce efectua lucrări aflându-se pe o consolă a unui stâlp metalic, la o înălțime de 12 metri, s-a dezechilibrat şi a căzut pe sol, la o înălțime de doi metri de baza stâlpului, fapt ce a dus la decesul acestuia”, a declarant Bogdan Ţucă, purtătorul de cuvânt al Inpectoratului Teritorial de Muncă Olt.

Şi în data de 25 ianuarie a mai avut loc un accident de muncă mortal. De data aceasta. Șoferul unui autocamion al unei societăți comerciale din judeţul Vrancea, în vârstă de 48 de ani, după ce a descărcat fierul beton necesar lucrărilor de pe șantierul Drumului Expres Craiova – Pitești, în zona Milcov, a constatat că la capul tractor are pană la roata din dreapta față, a solicitat ajutorul unui lucrător de pe un utilaj de ridicat să îl ajute să constate defecțiunea. În timp ce capul tractor era ridicat de cârligul de tractare, brațul de ridicare a cedat și l-a surprins pe conducătorul auto între scară și sol, fapt ce a dus la decesul acestuia.

Tot luna trecută, în judeţ au mai avut loc încă 18 evenimente, în urma cărora persoanele implicate au suferit incapacitate temporară de muncă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți