20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Viitorii jandarmi pot opta pentru unul dintre cele 400 de locuri de la școlile de subofițeri din Drăgășani și Fălticeni

- Advertisement -

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt anunță că, pentru acest an, Jandarmeriei Române i-au fost aprobate în vederea scoaterii la concurs a nu mai puțin de 400 de locuri în instituţiile de învăţământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne din municipiul Drăgășani, județul Vâlcea, și din municipiul Fălticeni, județul Suceava.

Concret, tinerii olteni care doresc să devină jandarmi pot opta pentru locurile disponibile atât la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, cât și la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni.

Cererile de înscriere se pot depune la structura de resurse umane a Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt în perioada 15 – 28 februarie, cu precizarea că dosarul de candidat trebuie completat până în 10 martie 2021. „La înscriere, candidaților li se atribuie, un cod unic de identificare, folosit pe întreaga procedură de concurs. Evaluarea psihologică a candidaților se realizează până la data de 8 martie, potrivit planificării întocmită de către structura cu atribuții de  recrutare. Proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice se susține în perioada 18 – 24 martie, indiferent de unitatea de învățământ pentru care candidatul a optat, în centrul zonal de selecție, potrivit arondării centrului de evaluare”, se arată într-un comunicat remis de Jandarmeria Olt.

Sursa citată mai arată că proba de evaluare a cunoștințelor se susține pe 27 martie 2021 la unitățile de selecție de către candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice, în timp ce examinarea medicală se realizează, potrivit prevederilor Ordinului MAI 105 din 2020 pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la proba de verificare a cunoștințelor, în perioada 29 martie – 16 aprilie.

Detalii cu privire la admitere se găsesc și pe site-urile Ministerul Afacerilor Interne (https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/), Școala Militară de Subofițeri „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani (http://ww.scoaladragasani.ro/) și Școala Militară de Subofițeri „Petru Rareș” Fălticeni (https://www.jandarmeriafalticeni.ro/).

Totodată, relaţii suplimentare despre cele 400 de locuri de la cele două școli de subofițeri destinate și viitorilor jandarmi din județ se pot obţine și de la sediul IJJ Olt, din municipiul Slatina, strada Cazărmii, nr. 40, Serviciul Resurse Umane, telefon 0249.437.901, 0249.437.904, interior 24535.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți