10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

24 de infecții noi cu virusul SARS-CoV-2, raportate marţi. Judeţul Olt, fără decese de o săptămână

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a raportat ultimele date oficiale despre cazurile de Coronavirus înregistrate în Olt, iar în ultima zi s-au anunțat încă 24 de infecții cu SARS-CoV-2. Bilanțul de la începutul pandemiei a ajuns la nu mai puțin de 10.804 îmbolnăviri. Continuăm să avem bolnavi internați în spital, care erau deja pozitivi la virus, iar la retestare au avut același rezultat. Din fericire, marţi este cea de-a şaptea zi în care autorităţile centrale nu au mai comunicat decese în judeţ din cauza infecţiei COVID-19.

Potrivit cifrelor Grupului de Comunicare Strategică, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale oltene, unde sunt tratați cei care au contractat virusul, și care erau deja pozitivi, alte zece persoane din județ au fost reconfirmate pozitiv cu SARS-CoV-2.

Iar dintre cei 10.804 olteni confirmați cu COVID-19, 245 au fost răpuși de boală de la începutul pandemiei, majoritatea acestora având însă și comorbidități. Din datele oficialilor de la Centru, marţi s-a făcut o săptămână de când în Olt nu s-au raportat decese din cauza infecţiei cu virusul.

Rata de incidență a cazurilor de Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, rămâne încă scăzută în judeţ, fiind de 0,67 la mia de locuitori și, potrivit datelor înregistrate la nivel național, Oltul este unul dintre cele 32 de județe care se află în zona verde. Totuşi, având în vedere cifrele comunicate în prima zi a acestei săptămâni în privinţa ratei infectare, aceasta este marţi într-o uşoară creştere faţă de ziua anterioară.

Situația cazurilor la zi

10.804 cazuri confirmate de la începutul pandemiei
24 cazuri noi
10.244 persoane vindecate de la începutul pandemiei
43 persoane internate
15 persoane internate pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor din județul Olt
271 persoane aflate în izolare la domiciliu
277 persoane aflate în carantinare la domiciliu
31.539 persoane testate de la începutul pandemiei
245 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți