19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Arest la domiciliu pentru șoferul din Pârșcoveni, oprit în trafic cu focuri de armă

- Advertisement -

Tânărul de 20 de ani, din comuna Pârșcoveni, care sâmbătă seara a fost oprit în trafic de polițiștii Serviciului Rutier Olt cu focuri de armă, este cercetat în continuare pentru faptele sale, acesta aflându-se în prezent în arest la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia a fost luată marți de magistrații Judecătoriei Balș, însă nu este definitivă și poate fi contestată.

Șoferul care a fugit de oamenii legii, aflându-se la volanul unui autoturism într-o stare avansată de ebrietate, dar și având permisul de conducere suspendat, avea să fie reținut luni de polițiștii rutieri pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, la două zile după comiterea faptelor.

În urma deciziei de marți a instanței de judecată, tânărul de 20 de ani se află acum în arest la domiciliu, acesta având obligația de a nu părăsi imobilul din comuna Pârşcoveni în care stă, fără permisiunea organului judiciar în faţa căruia se află cauza. Pentru 30 de zile, perioadă pentru care judecătorii bălșeni au dispus măsura preventivă, inculpatul are de respectat și obligaţii, una fiind aceea de a se prezenta în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi si libertăţi, a judecătorului de camera preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat, iar cealaltă de a nu comunica, direct sau indirect, cu cei doi martori a celor întâmplate. Instanța mai atrage atenția conducătorului auto că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Polițiștii Serviciului Rutier Olt sunt cei care sâmbătă seara acționau pentru siguranța participanților la traficul rutier și au efectuat semnalul regulamentar de oprire al tânărului de 20 de ani, care se deplasa cu un autoturism pe raza comunei Pârșcoveni, deși avea permisul suspendat, însă nu a oprit și și-a continuat deplasarea. Acesta a fost urmărit de oamenii legii, șoferul fiind prins după ce s-au tras focuri de armă într-una din roțile mașinii. „Polițiștii au pornit de îndată în urmarirea autoturismului, conducătorul auto fiind somat verbal prin difuzorul autospecialei. Au fost executate două focuri de armă cu armamentul din dotare, primul în plan vertical și cel de-al doilea în anvelopa din partea stângă, spate. În urma focurilor de armă nu au rezultat victime. Șoferul a fost imobilizat și identificat de oamenii legii, în urma verificărilor efectuate stabilindu-se că este vorba de un bărbat, în vârstă de 20 de ani, din Pârșcoveni. Totodată, a reieșit faptul că acesta conducea autoturismul respectiv având dreptul de a conduce suspendat. În urma testării cu aparatul alcooltest, polițiștii au stabilit că tânărul avea o concentrație de 0,89 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost dus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, declara la acea dată Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Polițiștii rutieri au deschis dosar penal în cauză, olteanul fiind acuzat de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți