18.6 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Doi angajați ai Primăriei Cilieni, reținuți în dosarul penal legat de dispariția a 350.000 de lei din casieria instituției

- Advertisement -

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au continuat cercetările în dosarul penal privind delapidarea de la Primăria Cilieni, iar marți după-amiază doi angajați ai instituției administrative, unul dintre ei fiind contabil, au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore.

Oamenii legii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au stabilit că aceștia au legătură cu dispariția celor 350.000 de lei din casieria Primăriei Cilieni.   

Cele două mandate de aducere emise pe numele celor doi funcționari publici au fost puse în executare de polițiștii SICE. „Persoanele au fost conduse la sediul Poliției pentru audieri. În această după-amiază (marți n.r.), în urma audierilor și administrării probatoriului în cauză, două persoane, respectiv un bărbat (complice n.r.) și o femeie (cotabil la Primăria Cilieni n.r.), din județul Olt, au fost reținute pentru 24 de ore. Persoanele sunt bănuite că și-ar fi însușit suma de aproximativ 350.000 de lei din casieria unității în care erau angajați. În cursul zilei de mâine (miercuri n.r.), acestea vor fi prezentate Parchetului de pe lânga Judecătoria Corabia cu propuneri legale”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

În urmă cu o săptămână, polițiștii au efectuat patru percheziții la sediul Primăriei comunei Cilieni și la domiciliile unor angajați din cadrul aceleiași instituții administrative. Descinderile s-au desfășurat într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de delapidare. „Din cercetări a reieșit faptul că funcţionari din cadrul autorităţii publice locale şi-ar fi însușit aproximativ 350.000 lei din casieria unității, sumele respective fiind încasate de la cetățenii pentru plata impozitelor și taxelor locale, fiindu-le eliberate chitanțe în acest sens, sume care, ulterior, nu ar mai fi fost depuse în totalitate la trezorerie”, se arăta atunci într-un comunicat remis de IPJ. Trei funcționari publici au ajuns la Poliție, pentru audieri, însă în urma acestora nu s-a dispus nicio măsură preventivă, fiind lăsați în libertate.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți