10.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Cazuri pozitive COVID-19 la elevi din două școli oltene. O îngrijitoare, confirmată și ea cu virusul

- Advertisement -

Nici nu a început bine semestrul al doilea al anului școlar 2020 – 2021 și în unele unități de învățământ din județul Olt deja s-au înregistrat primele îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2 atât în rândul elevilor, cât și la o angajată care face parte din rândul personalului auxiliar. Dacă în privința unuia dintre elevi, care deja a mers la cursuri față în față, decizia luată de specialiștii Direcției de Sănătate Publică și a conducerii colegiului ca la clasa din care acesta făcea parte orele să fie desfășurate online în continuare, în privința celuilalt copil, elev de școală gimnazială, nu s-a dispus nicio măsură, având în vedere că până acum acesta nu a fost prezent fizic.

Primul elev este un licean de clasa a XI-a de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, iar la clasa unde acesta a fost prezent fizic, cursurile au fost suspendate, iar acum se desfășoară în sistem online. Celălalt elev învață la școala gimnazială din satul Sinești al orașului Potcoava, însă acesta nu a fost deloc la ore de când a început semestrul II al anului de învățământ 2020 – 2021, fiind pozitiv, și astfel nu a intrat în contact cu alți colegi sau cadre didactice. De aceea, aici nu s-a impus nicio măsură, în speță cea de suspendare a cursurilor.

Măsuri nu au fost impuse nici la școala din comuna Scărișoara, unde o îngrijitoare a fost confirmată cu virusul SARS-CoV-2. Făcând parte din rândul personalului auxiliar, aceasta nu a intrat deloc în contact cu vreunul dintre ceilalți angajați ai unității de învățământ și nici cu elevii.

Situația epidemiologică la zi

10.876 persoane confirmate de la începutul pandemiei

42 cazuri noi, din care un elev dintr-o unitate de învățământ din mediul rural și 1 salariat (personal auxiliar n.r.) dintr-o unitate de învățământ rural

44 persoane internate

13 persoane internate pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor județ

220 persoane aflate în izolare la domiciliu

313 persoane aflate în carantinare la domiciliu

32.040 persoane testate

246 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți