19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Judeţul Olt, sub incidenţa a două coduri galbene de vreme rea

- Advertisement -

După câteva zile cu temperaturi primăvăratice, de joi, la ora prânzului, se strică vremea în toată ţara, reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meterologie actualizând atenţionările emise înainte cu o zi. S-au emis trei avertizări, dintre care una cod protocaliu şi două de cod galben, cele din urmă afectând şi judeţul Olt. Meteorologii anunţă intensificări de vânt, ninsori viscolite şi polei, dar şi o răcire accentuată a vremii în toate regiunile României.

Una dintre atenţionări este de cod galben şi este în vigoare de joi, la ora 12:00. Astfel, până vineri seara, la ora 18:00, fiind preconizate intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, precum şi ninsori temporar viscolite și polei în nord-vest, nord, centru, est și sud-est.

„Mai ales pe parcursul zilei de joi, 11 februarie, și în noaptea de joi spre vineri, 11 spre 12 februarie, vor fi precipitații în majoritatea regiunilor, la început ploi apoi predominant ninsori. Se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a teritoriului, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80 km/h, mai ales în centru, sud și est. În Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și la munte temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată”, transmite ANM.

Meteorologii mai spun că intensificări ale vântului vor mai fi și pe parcursul zilei de sâmbătă, 13 februarie, dar pe arii mai restrânse și în special în zonele de munte și în Moldova.

De joi la prânz, întrega ţară, deci inclusiv judeţul Olt, va fi şi sub incidenţa unui cod galben de răcire accentuată a vremii. Atenţionarea este valabilă până în dimineaţa zilei de luni, la ora 10:00.

„În intervalul menționat vremea se va răci accentuat în toate regiunile. Mai ales pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în vest, nord, nord-est și centru, apoi și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade Celsius și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde din noaptea de vineri spre sâmbătă, 12 spre 13 februarie, vor coborî sub -20 de grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade Celsius”, arată ANM.

Meteorologii mai spun că vremea va fi deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales noaptea și dimineața.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți