18.6 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Încă 25 de infecții cu virusul SARS-CoV-2 și un deces în Olt, raportate duminică

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică anunță că, de la începutul pandemiei și până în prezent, bilanțul infecțiilor COVID-19 înregistrate în Olt este de 10.950. În ultima zi au fost diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2 alți 25 de olteni. Continuăm să avem și pacienți internați în spital, reconfirmați cu boala, iar județul este din nou pe lista deceselor, cu cel raportat duminică ajungând la un total de 247.

Oficialii de la Centru au transmis că, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județ, care erau deja pozitivi, nouă persoane au fost reconfirmate pozitiv la testarea pentru depistarea infecției cu noul Coronavirus.

Iar din totalul de 10.950 olteni diagnosticați cu SARS-CoV-2, sunt 247 care au încetat din viață, majoritatea acestora având însă și boli asociate. Un ultim deces a fost raportat duminică de reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

Cel de-al 247-lea deces este al unei femei, în vârstă de 58 de ani, din mediul urban. Aceasta s-a internat pe 10 februarie la Spitalul Județean de Urgență Slatina, ziua următoare având rezultat pozitiv la testul pentru depistarea COVID-19. Din păcate, joi, 11 februarie, femeia a încetat din viață, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie și infecția cu virusul. Ca și comorbidități, aceasta avea anemie asociată cu alte carențe nutriționale și insuficiență renală.

Datele raportate de autoritățile centrale mai arată că rata de incidență a infecțiilor cu noul Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, este în Olt de 0,74 la mia de locuitori, județul, ca și alte 31 de județe ale țării, fiind în scenariul verde.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți