10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

18 infecții noi cu virusul SARS-CoV-2 și un deces, raportate luni în Olt

- Advertisement -

Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică au comunicat o nouă creștere a îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus în județul Olt. 18 infecții noi cu virusul SARS-CoV-2 au fost anunțate luni, iar de la începutul pandemiei bilanțul total al cazurilor a ajuns la 10.968. Pe lângă noile infecții, avem și acum bolnavi reconfirmați cu boala, autoritățile centrale și specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt mai raportând și un deces.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județul Olt, care erau deja pozitivi, în ultimele 24 de ore a fost o singură persoană reconfirmată pozitiv la infecția cu virusul COVID-19.

Totodată, din totalul celor 10.968 de olteni diagnosticați cu SARS-CoV-2, sunt 248 care au încetat din viață de la începutul pandemiei, majoritatea lor suferind și de alte probleme medicale grave. Oficialii au mai raportat luni unul dintre aceste decese. Este vorba despre o femeie de 86 de ani, din mediul urban, care pe 13 februarie s-a internat la Spitalul Municipal Caracal, în aceeași zi fiind și confirmată. Din păcate, tot pe 13 februarie, aceasta a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie, bronhopneumonie și infecția COVID-19, iar ca boli asociate hipertensiune arterială grad II și boală cronică de rinichi.

La ora actuală statisticile Grupului de Comunicare Strategică mai arată că rata de incidență a infecțiilor cu noul Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, continuă să fie scăzută și este de 0,74 la mia de locuitori, județul Olt rămânând în scenariul verde.

Situația epidemiologică la zi

10.968 persoane confirmate de la începutul pandemiei

18 cazuri noi

10.404 persoane vindecate de la începutul pandemiei

50 persoane internate

12 persoane internate pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor din județ

265 persoane aflate în izolare la domiciliu

366 persoane aflate în carantinare la domiciliu

32.832 persoane testate de la începutul pandemiei

248 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți