14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Incendiu la un sistem de calcul situat pe etajul IV al Spitalului Slatina, tema unui exercițiu organizat de pompieri

- Advertisement -

Un sistem de calcul dintr-un cabinet de consultații de la etajul IV al Spitalului Județean de Urgență Slatina, unde își desfășoară activitatea secțiile ORL și Oftalmologie, a luat foc miercuri, pentru a stinge incendiul fiind solicitați să intervină pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt. Din fericire, aceasta a fost tema exercițiului cu forțe în teren desfășurat de pompieri la unitatea medicală.   

Conform scenariului, personalul de pe locul de muncă a anunțat evenimentul la numărul de urgență 112 și asigură prima intervenție, până la sosirea echipajelor specializate, concomitent cu evacuarea pacienților și personalului celor două secții.

O persoană s-ar fi intoxiat cu fum, după ce a rămas pe holul de la etajul IV al SJU Slatina, motiv pentru care a fost nevoie de intervenția promptă a echipajelor de pompieri pentru a fi salvată. „La sosirea pompierilor, care s-au deplasat la locul evenimentului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime și o autospecială pentru victime multiple, etajul patru al clădirii era inundat cu fum. Din datele furnizate de personalul cu atribuții în organizarea intervenției pe locul de muncă, o persoană a fost surprinsă pe holul clădirii, posibil intoxicată cu fum. Au fost constituite sectoare de intervenție, concomitent cu căutarea și salvarea persoanei expuse la fum”, a mai spus Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, despre execițiul desfășurat la unitatea medicală.

Sursa citată a mai arătat că principalele obiective ale acestui exercițiu au fost: verificare modului de organizare a evacuării și a primei intervenții, de către personalul de pe locul de muncă, antrenarea personalului din serviciile profesioniste și a personalului de pe locul de muncă și verificarea traseelor și zonelor de amplasare a tehnicii de intervenție, în cazul producerii unui incendiu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți