16.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Peste 5.000 de elevi din Olt ar urma să susţină simulările Evaluării Naţionale şi Bacalaureatului

- Advertisement -

Cu un an şcolar 2020 – 2021 care până acum s-a desfăşurat mai mult în sistem online decât fizic, faţă în faţă, ţinând cont de contextul actual al pandemiei de Coronavirus, elevii din anii terminali, respectiv cei de la clasa a VIII-a, dar şi cei de la a XII-a şi a XIII-a, se pregătesc să intre în febra examenelor de sfârşit de an. Ministerul Educaţiei şi Cercetării a dat publicităţii datele la care vor avea loc simulările Evaluării Naţionale şi Bacalaureatului, în judeţul Olt aceste examene, care au loc la sfârşitul lunii martie, urmând a fi susţinute de peste 5.000 de elevi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, Mirela Paraschiv, simulările probelor scrise ale Evaluării Naţionale ar urma să fie date de puţin peste 2.600 de absolvenţi ai clasei a VIII-a. Primul examen va fi cel la limba şi literatura română, care va avea loc pe 29 martie, în timp ce simularea la proba scrisă de matematică se va desfăşura pe 30 martie.

În febra simulării examenului naţional de Bacalaureat vor intra după data de 22 martie şi absolvenţii claselor a XII-a şi a XIII-a, în număr de aproximativ 2.800 la nivelul judeţului Olt, potrivit reprezentantului Inspectoratului Şcolar.

Simularea la prima probă scrisă, cea de limba şi literatura română, este programată în data de 22 martie, în timp ce simularea examenului la proba obligatorie a profilului va fi susţinută de liceeni pe 23 martie. Absolvenţii de liceu olteni vor da şi simularea probei la alegere a profilului şi specializării, care se va desfăşura în data de 24 martie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți