17.3 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Coronavirus în județ. 23 de cazuri noi și un deces, raportate în ultima zi

- Advertisement -

23 de infecții cu virusul SARS-CoV-2 au fost anunțate în Olt, în ultimele 24 de ore, de reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică, iar de la începutul pandemiei și până la ora actuală bilanțul total al cazurilor a ajuns la 11.140. În afară de noile îmbolnăviri, duminică s-au comunicat și bolnavi internați în spital retestați pozitiv la virusul SARS-CoV-2, dar și un deces.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județ, care erau deja pozitivi, în ultima zi au fost și zece persoane reconfirmate pozitiv cu noul Coronavirus.

Din totalul celor 11.140 de olteni diagnosticați cu infecția cu virusul SARS-CoV-2, sunt 254 care au încetat din viață de la începutul pandemiei, majoritatea lor având și probleme de sănătate grave. Duminică s-a raportat decesul unuia dintre aceștia, fiind vorba despre un bărbat, în vârstă de 69 de ani, din mediul urban. Pe 13 februarie acesta s-a internat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID din județul Olt, în aceeași zi fiind și pozitivat. Din păcate, vineri, 19 februarie, acesta a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie și infecția COVID-19, iar ca și boli asociate diabet zaharat tip II, obezitate și boală cronică ischemică cardiacă.

Iar rata de incidență a cazurilor de Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, este de 0,77 la mia de locuitori, Oltul fiind unul dintre cele 33 de județe ale țării care se află în zona verde.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți