3.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste o mie de amenzi, aplicate de polițiști în weekend. Aproape o sută de șoferi, rămași fără permis

- Advertisement -

Polițiștii olteni au acționat în acest sfârșit de săptămână, în tot județul, pentru a-i depista pe șoferii care conduc vehicule sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, dar și a altora care au încalcat normele legislaţiei rutiere, precum și pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică. Peste o mie de amenzi, în cuantum de aproximativ 260.000 de lei, au fost aplicate de oamenii legii, iar aproape o sută de conducători auto au rămas fără permis.

Concret, în urma activităţilor desfăşurate, polițiștii au dat 1.087 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 259.275 de lei. Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 81 de permise de conducere, dintre acestea 21 fiind pentru consum de alcool, 33 pentru depăşirea limitei legale de viteză şi 27 pentru alte abateri, fiind retrase şi 10 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate nouă infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, șase fiind pentru consum de alcool şi trei pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Conduceau sub influența alcoolului

Doi dintre șoferii opriți în trafic s-au urcat la volan după ce au consumat alcool în exces. Vineri seara, în comuna Curtişoara, a fost depistat un bărbat de 48 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,88 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Și în noaptea de duminică spre luni, pe raza oraşului Balş, a fost depistat un conducător auto băut. Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 28 de ani, din localitate, care conducea un autoturism având o alcoolemie de 1,02 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.        

În ambele situații, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Totodată, un alt șofer, pe lângă faptul că era băut, nu avea nici permis de conducere. Oamenii legii l-au depistat sâmbătă seara, în comuna Mărunţei, pe bărbatul de 37 de ani, din localitate, care conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,97 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat şi fără a poseda permis de conducere.        

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți