12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Secțiile din Spitalul Slatina și cabinetele ambulatoriului ar urma să fie deschise treptat. Oprescu: „Celelalte boli nu stau pe loc”

- Advertisement -

De aproape un an de când pacienții cu afecțiuni cronice abia pot fi tratați de bolile de care sufere, din cauza pandemiei de Coronavirus, la ora actuală autoritățile județene vor ca această situație să nu mai existe, mai ales că în ultima vreme numărul oltenilor confirmați cu virusul COVID-19 a fost într-o continuă scădere. Acesta este și motivul pentru care luni Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, a declarat jurnaliștilor că și alți bolnavi, nu doar cei afectați de virusul SARS-CoV-2, ar urma să fie tratați, odată ce mai multe secții ale Spitalului Județean de Urgență Slatina, dar și unele cabinete ale ambulatoriului unității medicale, se vor deschide treptat.

„Așa cum ați văzut în situațiile prezentate de Spitalul Slatina, în ceea ce privește  internații de COVID și suspecții, lucrurile au avut o scădere a intensității, drept pentru care încercăm treptat să deschidem anumite secții și cabinetele din policlinică. Așa cum am spus de fiecare dată, este o situație inedită o dată cu apariția pandemiei de coronavirus, celelalte boli nu stau pe loc și nu așteaptă să treacă pandemia. Trebuie să fim pregătiți să facem față din nou tuturor pacienților care se prezintă la Spitalul Județean de Urgență Slatina, nu numai celor cu COVID”, a declarat Marius Oprescu.

La acest moment, autoritățile poartă discuții și cu privire la deschiderea unei eventuale secții de recuperare post COVID, care, potrivit președintelui Consiliului Județean, ar urma să funcționeze în cadrul secției externe de Pneumologie a SJU Slatina, din orașul Scornicești.

„În momentul de față este în studiu această idee, pentru că vrem să vedem toate noile metode de recuperare, vrem să vedem ce eficiență au ca să merite investițiile. Nu avem foarte multe date, doar de la cei care le au deschis, încercăm să ne conectăm să vedem ce înseamnă acest lucru. Probabil, în cadrul Secției de Pneumologie de la Scornicești o să facem o astfel de secție de recuperare. Vom duce stație de oxigen, încercăm să luăm, dacă considerăm că este eficientă, vom studia și posibilitatea de a lua o stație de tratare cu ozon, astfel încât recuperarea să fie una mai rapidă, dar în momentul de față studiem să vedem eficiența”, a mai spus Oprescu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți