20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Gheorghiță: Femeia care a avut reacția de tip anafilactic după vaccinare va fi externată. Astfel de reacții sunt extrem de rare

- Advertisement -

Femeia din județul Olt care a avut o reacție adversă de tip anafilactic după vaccinarea cu AstraZeneca este în stare generală foarte bună și va fi externată, a declarat, marți, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid-19, Valeriu Gheorghiță.

„S-a intervenit rapid, în șapte minute pacienta era cu starea mult ameliorată. Femeia (în vârstă de 46 de ani, originară din Slatina și vaccinată la unul dintre centrele de imunizare de la fostul Colegiu Agricol n.r) a fost dusă cu ajutorul echipajului medical de urgență, pentru monitorizare, în spitalul din Slatina, unde acum este în stare generală foarte bună. Urmează să fie externată.

De menționat că nu se cunoștea cu reacții alergice în antecedente persoana respectivă.

Și la debutul campaniei de vaccinare, în Marea Britanie, în primele zile au fost două cazuri de reacție anafilactică la persoane care aveau în antecedente istoric de șoc anafilactic.

Reacția anafilactică este extrem de rară, vorbim de o frecvență de 2,5 până la 5 cazuri la un milion de doze administrate.

Deși este o reacție severă, odată ce e recunoscută la timp și se intervine corect din punct de vedere medical, evoluția este favorabilă. Nu au fost înregistrate la nivel mondial decese în urma acestui tip de reacție alergică severă”, a spus Gheorghiță.

sursa: Digi24.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți