Angajat al Primăriei Caracal, cercetat sub control judiciar pentru trafic de influență. A cerut unui afacerist 25.000 de lei și 1.000 de euro

Un bărbat de 48 de ani, angajat al Primăriei municipiului Caracal, este cercetat sub control judiciar pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență, măsura fiind dispusă marți de procurorii Secției de urmărire penală a Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Salariatul instituției administrative, pe numele său Marian Laurențiu Băjănescu, este acuzat de anchetatori că în lunile mai și iunie a cerut și primit de la un om de afaceri 25.000 de lei și 1.000 de euro, făcându-l să creadă că îl poate influența pe fostul primar al Caracalului, Liviu Radu, pentru a-i facilita obținerea unor contracte cu atribuire directă.

„În fapt, s-a reţinut că, în luna mai 2020, respectiv iunie 2020, inculpatul B.M.L. a pretins şi primit de la numitul C.D.D. sumele de 15.000 de lei şi 1.000 de euro, respectiv suma de 10.000 lei (2 acte materiale), inculpatul lăsându-l să creadă pe acesta că are influenţă asupra primarului municipiului Caracal, R.L. (Liviu Radu n.r.), în funcţie la acea dată, în vederea facilitării obţinerii unor contracte cu atribuire directă în vederea valorificării cantităţilor de fier din cadrul punctelor termice, precum si a  conductelor din fier de pe tronsonul Uzina de Vagoane – Autogară din Caracal, în favoarea societăţilor numitului C.D.D. şi soţiei acestuia C.G.L.”, se arată într-un comunicat remis de Parchetul Olt.

Bărbatul cercetat sub control judiciar, în vârstă de 48 de ani, locuieşte în municipiul Caracal, are studii superioare, este inspector economist în economia mediului la Primăria Caracal şi nu a mai comis fapte de natură penală.

Procurorii au efectuat activităţile de urmărire penală în colaborare cu lucrătorii de poliţie din cadrul Biroului Corupţie şi Fonduri Publice – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Inspectoratul de Poliție Județean Olt, precum şi din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi structurile teritoriale.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<