Senatorul Paul Stănescu: „Amendamentele PSD la legea bugetului promovează bunăstarea românilor și nu austeritatea, precum liberalii”

Paul Stănescu, senatorul PSD de Olt și secretarul general al PSD, transmite că amendamentele depuse de social democrați la legea bugetului promovează creșterea nivelului de trai al românilor și nu austeritatea, așa cum dorește Guvernul actual, condus de liberalul Florin Cîțu.

Într-o declarație politică, paramentarul Stănescu a ținut să-i răspundă liberalului, acesta spunând că a rămas surprins de afirmația făcută de Cîțu referitor la faptul că dacă amendamentele PSD la bugetul de stat ar fi adoptate, România ar fi scoasă din Uniunea Europeană.

„Ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns, știind că bugetul promovat de liberali este unul al sărăciei. Nu este doar o vorbă aruncată-n vânt a unui politician fără sentimente față de nevoile românilor, ci este și o minciună penibilă a unui premier al dreptei (și nu singurul) care promovează austeritatea și nu bunăstarea. Amendamentele PSD promovează bunăstarea românilor. Creșterea alocațiilor pentru copii, construirea de centre medicale comunitare, modernizarea și dotarea spitalelor, 6% din PIB pentru educație și cercetare, creșterea salariilor profesorilor, voucher de 400 lei pentru fiecare copil născut, locuri de muncă «Fabricat în România» prin stimularea investițiilor și retehnologizarea companiilor românești, despăgubirea agricultorilor pentru seceta din 2020, promovarea exporturilor și  creșterea pensiei minime, de la 800 lei la 1.107 lei și a punctului de pensie de la 1.442 lei, la 1.875 lei (septembrie 2021), toate sunt măsuri pe care le dorim prinse în bugetul anului 2021. Iar sursele de finanțare există și le-am propus deja. Dacă vom crește gradul de colectare a taxelor, accelerăm combaterea evaziunii, recuperăm arieratele și creștem baza de impozitare, atunci vom avea și bani să finanțăm toate măsurile bune pentru români”, a declarat social democratul oltean.

Totodată, Paul Stănescu a adăugat că amendamentele PSD nu scot țara din UE, mai mult chiar o vor apropia de standardele europene în materie de venituri: „Amendamentele PSD nu ne vor scoate niciodată din UE. Ba din contră, ne vor apropia și mai mult de standardele europene în materie de venituri. Dacă vrem o țară care să nu mai fie pe ultimele locuri la nivelul de trai, trebuie să avem și venituri decente pentru români, nu-i așa? Cîțu, liberalii și guvernul lor de dreapta, ei sunt cei care ne îndepărtează și mai mult de Europa, înghețând salarii și pensii, practic bunăstarea românilor”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<