11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Prefectul de Olt Florin Homorean, cetățean de onoare al localității sale natale Vama, județul Suceava

- Advertisement -

Originar din comuna Vama, județul Suceava, actualul prefect de Olt Florin Homorean, este cetățean de onoare al acestei localități. Nicolai Baltag, primarul localității sucevene, a fost cel care a făcut public anunțul, proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare al comunei prefectului Homorean, pentru merite deosebite, a fost aprobat joi de consilierii locali din Vama.

La baza inițierii proiectului de hotărâre a stat activitatea complexă a lui Florin Homorean, fiu al comunei sucevene Vama, în protecția mediului, având în vedere că înainte de a fi numit prefect de Olt acesta a lucrat în cadrul Inspectoratului pentru Protecția Mediului Olt, actualmente Agenția de Mediu, Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Olt, Comisariatul Regional Vâlcea și Comisariatul General, și Ministerului Mediului din Guvernul României.

Actualmente reprezentant al Guvernului în teritoriu, prefectul Florin Homorean a absolvit Facultatea de Fizică din cadrul Universității București. De-a lungul vremii, pe lângă activitatea profesională din domeniul protecției mediului, acesta a urmat și mai multe cursuri de instruire și perfecționare profesională, precum și un curs de limba engleză la International English School.  Totodată, în calitate de expert sau co-manager, prefectul de Olt s-a implicat în mai multe proiecte, participând, de asemenea, și la mai multe conferințe și workshop-uri naționale și internaționale.

Născut în comuna suceveană Vama, Florin Homorean avea să părăsească localitatea natală undeva la începutul anilor 1990, încă actuala conducere a Primăriei nu l-a uitat, acordându-i joi titlul de cetățean de onoare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți