Prefectul de Olt Florin Homorean, cetățean de onoare al localității sale natale Vama, județul Suceava

Originar din comuna Vama, județul Suceava, actualul prefect de Olt Florin Homorean, este cetățean de onoare al acestei localități. Nicolai Baltag, primarul localității sucevene, a fost cel care a făcut public anunțul, proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare al comunei prefectului Homorean, pentru merite deosebite, a fost aprobat joi de consilierii locali din Vama.

La baza inițierii proiectului de hotărâre a stat activitatea complexă a lui Florin Homorean, fiu al comunei sucevene Vama, în protecția mediului, având în vedere că înainte de a fi numit prefect de Olt acesta a lucrat în cadrul Inspectoratului pentru Protecția Mediului Olt, actualmente Agenția de Mediu, Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Olt, Comisariatul Regional Vâlcea și Comisariatul General, și Ministerului Mediului din Guvernul României.

Actualmente reprezentant al Guvernului în teritoriu, prefectul Florin Homorean a absolvit Facultatea de Fizică din cadrul Universității București. De-a lungul vremii, pe lângă activitatea profesională din domeniul protecției mediului, acesta a urmat și mai multe cursuri de instruire și perfecționare profesională, precum și un curs de limba engleză la International English School.  Totodată, în calitate de expert sau co-manager, prefectul de Olt s-a implicat în mai multe proiecte, participând, de asemenea, și la mai multe conferințe și workshop-uri naționale și internaționale.

Născut în comuna suceveană Vama, Florin Homorean avea să părăsească localitatea natală undeva la începutul anilor 1990, încă actuala conducere a Primăriei nu l-a uitat, acordându-i joi titlul de cetățean de onoare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<