5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

S-au mai raportat încă 45 de infecții COVID-19, dar și un deces, în Olt

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică anunță că, de la începutul pandemiei și până în prezent, bilanțul cazurilor de Coronavirus înregistrate în Olt este de 11.379. Numai duminică au fost comunicați alți 45 de olteni care au contractat virusul COVID-19. Continuăm să avem și pacienți internați în spital, reconfirmați cu boala, iar județul este din nou pe lista deceselor, cu cel comunicat duminică ajungând la un total de 262.

Oficialii de la Centru au transmis că, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județ, care erau deja pozitivi, 11 persoane au fost reconfirmate pozitiv la testarea pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Iar din totalul de 11.379 de olteni diagnosticați cu Coronavirus, sunt 262 care au încetat din viață, majoritatea acestora având însă și alte probleme de sănătate grave. Unul dintre aceste decese a fost raportat duminică de reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 72 ani, din mediul rural, care a solicitat un test pentru determinarea infecției COVID-19 prin serviciul 112, în data de 20 februarie, rezultatul fiind unul pozitiv. S-a internat pe 23 februarie la Spitalul Județean de Urgență Slatina, iar trei zile mai târziu, pe 26 februarie, din păcate, acesta a decedat. Cauzele decesului au fost stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, pneumonie și infecția COVID, iar ca și comorbidități acesta avea obezitate, hipertensiune arterială și boală cronică de rinichi.

Datele raportate de autoritățile centrale mai arată că rata de incidență a infecțiilor COVID-19, cumulată în ultimele 14 zile, este în Olt de 0,82 la mia de locuitori, județul, ca și alte 27 de județe ale României, fiind în scenariul verde.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți