14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Flori și mărțișoare pentru jandarmerițe, la început de primăvară

- Advertisement -

Angajatele îmbrăcate în uniforma bleu-jandarm au întâmpinat anul acesta Primăvara, la Muzeul Județean Olt, prin participarea la un moment cultural specific sărbătorii Mărțișorului. După eveniment, jandarmii olteni au fost prezenți în stradă pentru a oferi flori doamnelor și domnișoarelor întâlnite.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt, în colaborare cu Muzeul Județean Olt, au fost instituțiile care pe 1 Martie au organizat simpozionul „Mărțișorul-obiceiuri și tradiții”, invitate fiind angajatele Jandarmeriei.

Într-un cadru festiv, dar restrâns, Claudia Florentina Balaș, șefa Secției de Etnografie a Muzeului Județean, a vorbit despre originea mărțișorului, legenda și cele mai vechi obiceiuri. „Cu această ocazie, conducerea inspectoratului a felicitat toate doamnele și domnișoarele pentru activitatea desfășurată în cadrul instituției și le-a oferit flori și mărțișoare. O legătură strânsă între semnificația culorilor mărțișorului – firul alb semnifică masculinitatea, rațiunea și sobrietatea, iar cel roșu simbolizează feminitatea, iubirea, bucuria de a trăi; o combinație perfectă care reflectă integritatea, perseverența și curajul femeilor care au ales să poarte uniforma bleu-jandarm”, se arată într-un comunicat remis de IJJ.

Ca în fiecare an, acțiunea jandarmilor olteni de a oferi flori doamnelor și domnișoarelor din municipiul Slatina, a continuat şi în acest început de primăvară, oferind flori și transmițând un gând frumos celor aflate în trecere prin centrul urbei.                                                                                                                

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți