2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Șase conducători auto cu dosare penale după ce au fost prinși băuți în trafic

- Advertisement -

Polițiștii rutieri au continuat și în acest sfârșit de săptămână să acționeze pe drumurile din județul Olt pentru siguranța participanților la traficul rutier. Astfel, polițiștii au depistat în trafic nu mai puțin de șase șoferi care conduceau autoturisme într-o stare avansată de ebrietate.

Polițiștii din Corabia au depistat pe Drumul Comunal 124 un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din orașul Corabia, în timp ce conducea un autoturism prezentând o concentrație de 1,02 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. În comuna Pârșcoveni, polițiștii din orașul Balș au depistat un bărbat de 54 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ștefan Pîrșcoveanu sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentrație de 1,05 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Oamenii legii au depistat și pe strada Piteștiului, din comuna Tufeni, un tânăr, în vârstă de 27 de ani, din localitate, care conducea autoturismul după ce s-a urcat băut la volan. Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest și a rezultat o concentrație de 1,34 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Totodată, polițiștii Biroului Rutier Slatina au depistat pe strada Profesor Theodor Burcă, din localitate, un slătinean de 42 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,99 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. În toate cele patru situații, polițiștii au deschis dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe.

Polițiștii din orașul Potcoava au depistat și ei pe strada Dorobanți, din comuna Tufeni, un tânăr, în vârstă de 25 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 1,53 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a refuzat deplasarea la o unitate medicală pentru a-i fi prelevate probe biologice. Oamenii legii i-au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

De asemenea, polițiștii din orașul Corabia au mai depistat, în comuna Rusănești, un bărbat de 42 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un moped neînmatriculat. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest și a rezultat o concentrație de 0,65 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, oamenii legii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și  refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți