10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Braconaj piscicol pe râul Olt. Doi bărbați s-au ales cu dosar penal

- Advertisement -

Doi bărbați, din comuna Ipotești, s-au ales cu dosar penal după ce în week-end au fost prinși la braconaj piscicol pe râul Olt. Braconierii au fost găsiți chiar în dreptul localității de domiciliu, în timpul unei acțiuni a jandarmilor oltene, împreună cu lucrători ai Filialei Muntenia a Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 04:15, cei doi bărbați, în vârstă de 38 de ani, respectiv 31 de ani, desfășurau activități de pescuit comercial pe luciul de apă al râului Olt, fără a deține autorizație în acest sens. În plasele de pescuit folosite a fost găsită captură din specia știucă și caras, aceasta fiind redată mediului acvatic prin deversare.

Pe numele braconierilor piscicoli din Ipotești s-au întocmit dosare penale, pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă 23 din 2008, privind pescuitul şi acvacultura, aceștia fiind acuzați de săvârșirea infracțiunilor de pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit; pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie, şi distrugerea icrelor embrionate de peşte în zonele de reproducere naturală; producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, cu excepţia setcilor folosite pentru pescuitul calcanului, cu mărimea ochiului de minimum 400 milimetri.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți