22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Dosarul crimelor de la Caracal, judecat în continuare de magistrații Tribunalului Olt

- Advertisement -

Magistrații Curții de Apel Craiova au respins luni, ca nefondată, cererea de strămutare a dosarului crimelor de la Caracal, formulată de Gheorghe Dincă, cel acuzat că le-a ucis pe tinerele Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu. Așadar, dosarul va fi judecat în continuare, pe fond, de judecătorii Tribunalului Olt, care în urmă cu câteva zile au prelungit arestul în privința sa, dar și a complicelui său, Ștefan Risipițeanu. Acesta din urmă chiar a formulat o cerere de înlocuire a arestului preventiv cu măsura preventivă a controlului judiciar, însă a fost respinsă de magistrații olteni, decizia acestora fiind deja contestată de inculpat.

În prezent, Dincă și Risipițeanu sunt deținuți în Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova. Ambii au fost trimişi în judecată pe 15 ianuarie 2020, dată la care rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT a ajuns la Tribunalul Olt.

Pe numele lui Gheorghe Dincă sunt opt capete de acuzare: trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte și profanarea de cadavre sau morminte – două fapte, în timp ce Ștefan Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de viol asupra Luizei, tânăra din comuna doljeană Dioşti, care a dispărut la jumătatea lunii aprilie 2019 în municipiul Caracal, după ce a fost luată la ocazie de Dincă. Potrivit DIICOT, în dosarul crimelor de la Caracal s-au dispus disjungeri, dispunându-se și continuarea cercetărilor „in rem” sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane și trafic de minori.

Pe lângă Luiza, o altă fată avea să dispară la sfârşitul lunii iulie a anului 2019, după ce a fost luată la ocazie de același caracalean. Este vorba de Alexandra Măceşanu, fata din comuna olteană Dobrosloveni. Luiza şi Alexandra sunt cele două tinere despre care anchetatorii spun că au fost răpite şi ucise de Gheorghe Dincă, așa cum a și recunoscut în fața acestora, iar ambele au fost supuse la chinuri groaznice de acesta.

Dincă avea să fie arestat la câteva zile după dispariţia Alexandrei, iar complicele său, Risipițeanu, a fost arestat la începutul lunii decembrie 2019. Acesta, împreună cu Dincă, au violat-o pe tânăra din Dioști.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți