12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Se ia în calcul carantinarea zonală la Vișina Nouă, după ce incidența COVID a crescut la peste nouă cazuri la mia de locuitori

- Advertisement -

În ultimele zile a crescut alarmant rata de infectare cu Coronavirus în Vișina Nouă, cumulată în două săptămâni, având în prezent o incidență de 9,47 cazuri la mia de locuitori și comuna este singura din județul Olt care se află în scenariul roșu. Din această cauză, specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică au făcut o evaluare de risc a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 prin care au cerut marți după-amiază carantinarea zonală la Vișina Nouă, solicitarea fiind transmisă Institutului Național de Sănătate Publică. O decizie în acest sens ar urma să fie dată cel mai târziu în după-amiaza zilei de miercuri, iar în situația în care este necesară carantinarea localității acest lucru ar urma să fie decis printr-un ordin al șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Olt.

„În cursul după-amiezii (marți n.r.), am primit din partea DSP Olt o informare din care reiese, că în urma evaluării riscului de îmbolnăvire cu COVID-19, instituția propune Institutului Național de Sănătate Publică carantinarea localității Vișina Nouă. Urmează a vedea dacă institutul va da sau nu aviz de carantinare zonală, iar după ce INSP-ul se pronunță asupra solicitării DSP, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt se hotărăște carantinarea, iar această hotărâre va fi transmisă Departamentului pentru Situații de Urgență. Dacă se ia decizia carantinării comunei Vișina Nouă, aceasta ar urma să fie publicată în Monitorul Oficial”, a declarat Andreea Asan, șeful Cancelariei Prefecturii Olt.

La o populație de puțin peste 1.700 de locuitori, marți dimineața erau active de 16 cazuri COVID-19 și, potrivit asistentei Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al DSP Olt, cel puțin șapte ar fi într-un focar în familie, iar diferența ar fi cazuri sporadice.

În cazul în care se va lua decizia carantinării, comuna Vișina Nouă ar fi a doua localitate din județ în această situație, după ce același lucru s-a întâmplat și cu comuna Schitu, în luna august 2020, care a fost carantinată pentru 14 zile.  

La jumătatea lunii trecute, o evaluare de risc a îmbolnăvirilor cu virusul SARs-CoV-2 s-a făcut și în comuna Vădastra, unde incidența era atunci de 14,34 la o mie de persoană, însă atunci autoritățile de la Centru au precizat că nu se impune carantinarea zonală a localității.  

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți