23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Aproape un sfert dintre mașinile verificate de RAR în Olt, găsite cu neconformități tehnice

- Advertisement -

Inspectorii Registrului Auto Român au continuat și anul trecut, împreună cu polițiștii rutieri, să verifice starea autovehiculelor care tranzitează drumurile publice din județul Olt, iar în urma controalelor s-a stabilit că aproape 23 la sută dintre acestea prezintau diferite neconformități tehnice. Însă, puțin peste unu la sută dintre mașinile verificate prezentau perciol iminent de accident.

Potrivit unui comunicat remis de RAR, în județul Olt au fost verificate, pe parcursul anului 2020, nu mai puțin de 1.592 de vehicule.

Dintre acestea, 22,74% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 16, respectiv 1,01%, prezentau pericol iminent de accident. „Din totalul autovehiculelor oprite, în 1,70% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 0,31% aveau probleme legate de identificare și 1,69% aveau ITP fals, expirat sau anulat”, transmite Registrul Auto Român.

Sursa citată mai arată că inspectorii din cadrul instituției, împreună cu oamenii legii de la Poliția Rutieră, au aplicat în urma controalelor mixte desfășurate 146 de amenzi și au retras 181 de certificate de înmatriculare. „În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară”, mai declară reprezentanții RAR.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți