19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

CNAIR: Lucrările pe tronsonul 2 al Drumului Expres care tranzitează județul Olt, finalizate în proporție de peste 60%

- Advertisement -

Lucrările la Drumul Expres Craiova – Slatina – Pitești sunt în plină desfășurare și încet, dar singur, șoseaua de mare viteză prinde contur. Stadiul cel mai avansat al lucrărilor este pe tronsonul 2, care tranzitează și județul Olt, atât pe lotul 1, cât și pe lotul 2, investițiile fiind finalizate în proporție de peste 60%.

Anunțul a fost făcut zilele trecute de reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care au transmis că antreprenorii de pe tronsoanele 1 și 2 ale Drumului Expres execută la această dată lucrări ample pentru a finaliza mai devreme față de termenele asumate contractual.

„Stadiul fizic al lucrărilor este de 17,6% pe tronsonul 1, iar pe loturile aferente tronsonului 2 este de 68,13% pe lotul 1 și de 63,67% pe lotul 2.

Deși se află în procedură de proiectare, constructorul român a început organizarea de șantier necesară demarării lucrărilor de execuție ale tronsonului 3. Pentru semnarea contractului de proiectare și execuție a tronsonului 4 se așteaptă expirarea perioadei de depunere a contestațiilor după desemnarea câștigătorului”, se arată într-un comunicat remis de CNAIR.

Sursa citată mai arată că anteprenorul tronsonului 2 al șoselei de mare viteză, care tranzitează și județul Olt, a finalizat până acum peste 78% din grinzile necesare pentru realizarea lucrărilor de artă. „Reamintim faptul că anteprenorul realizează grinzile și prefabricatele necesare execuției acestui tronson în cadrul Fabricii de Grinzi proprie, amplasată în organizarea de șantier”, transmite compania.

Două tronsoane ale șoselei de mare viteză, respectiv II și III, tranzitează județul Olt. Tronsonul II, Loturile 1 și 2, care începe de la limita județelor Dolj și Olt și trece pe teritoriile localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Milcov, Slatina și Valea Mare, acesta incluzând și centurile de ocolire ale orașului Balș și municipiului Slatina, dar și Tronsonul III care tranzitează unitățile administrativ teritoriale Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași Măgura, Tătulești și Colonești până la limita județelor Olt și Argeș.     

Întregul proiect al Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești are o lungime de 121,185 kilometri și o valoare estimată la puțin peste 5,5 miliarde de lei, proiectul fiind finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020. Șoseaua de mare viteză care va avea o rută expresă cu câte două benzi pe sens ar urma să fie finalizată, conform proiectului, la sfârșitul anului 2023.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți