5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Hristescu și Olteanu nu mai sunt subprefecți de Olt. USR-istul Bădici și liberala Ciaușu, înlocuitorii lor

- Advertisement -

Guvernul Cîțu a numit mai mulți prefecți și subprefecți, miercuri dimineață, în urma negocierilor actualei coaliții de guvernare. Astfel, Fănel Bădici, președintele Organizației Județene Olt a Uniunii Salvați România, și Ana Maria Ciaușu, secretar general al Organizației Județene Olt a Partidului Național Liberal, sunt noi subprefecți ai județului Olt, aceștia înlocuindu-i din funcții pe Nicolae Hristescu, care a fost susținut de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților, și Octavian Olteanu, care avea sprijinul PNL.

Lui Hristescu, dar și lui Olteanu, le-au încetat mandatele în urma deciziei Guvernului Cîțu, exercitarea cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Olt încetându-i și lui Florin Constantin Homorean, susținut tot de liberali, însă în cazul acestuia era doar o procedură, tot acesta fiind numit prefect, dar așa cum prevede legislația actuală în care prefecții și subprefecții au fost transformați în demnitari.

Nicolae Hristescu și Octavian Olteanu au ocupat funcțiile de subprefect de anul trecut, primul fiind din data de 30 ianuarie, iar celălalt din data de 26 mai. Florin Homorean este prefect al județului Olt din data de 16 decembrie 2019.

Noii subprefecți de Olt ar urma să depună jurământul de credință joi, în cadrul unei ceremonii restrânse.

În cadrul celor două ședințe de miercuri, Guvernul Cîțu a eliberat din funcţie 103 prefecţi şi subprefecţi şi au fost numiţi 36 de prefecţi şi 75 de subprefecţi.  

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți