7.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Creștere alarmantă a cazurilor de Coronavirus în Olt. 72 numai în 24 de ore

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a raportat în ultima zi alte 72 de infecții noi cu virusul COVID-19 în Olt, iar de la începutul pandemiei s-a ajuns la un bilanț total de 11.531. Este o creștere alarmantă a cazurilor, având în vedere că în ultimele zile numărul celor raportate zilnic a fost mai mic de 50. Continuăm să avem bolnavi internați în spital, care erau deja pozitivi la virusul SARS-CoV-2, iar la retestare au avut același rezultat, dar şi un deces. În privința ratei de infectare cu noul Coronavirus, aceasta rămâne scăzută în județ, însă față de ziua precedentă aceasta este în creștere.

Potrivit datelor oficialilor, distinct de cazurile nou confirmate joi, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale oltene, unde sunt tratați cei care au contractat virusul, și care erau deja pozitivi, 14 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Dintre cele 11.531 de persoane diagnosticate cu COVID-19, în județul Olt sunt 266 care au încetat din viață din cauza acestei boli de la începutul pandemiei, însă majoritatea acestora aveau și alte probleme de sănătate grave. Unul dintre aceste decese a fost raportat în ultimele 24 de ore de autoritățile centrale.

Este vorba despre o femeie, în vârstă de 64 de ani, care pe 22 februarie s-a internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în aceeași zi fiind și confirmată. Din păcate, marți, 2 martie, aceasta a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie și infecția COVID-19. Ca și comorbidități, femeia avea obezitate, hipertensiune arterială și hepatită reactivă.

Rata de infectare cu Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, este de 0,90 cazuri la mia de locuitori în Olt, acesta fiind unul dintre cele 24 de județe din România care se află în zona verde. Însă, față de ziua anterioară incidența este în creștere.

Date actualizate despre infecțiile înregistrate

11.531 persoane confirmate de la începutul pandemiei

72 cazuri noi

10.831 persoane vindecate

117 persoane internate

19 persoane internate în secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor din județ

317 persoane aflate în izolare la domiciliu

400 persoane aflate în carantinare la domiciliu

37.227 teste efectuate de la începutul pandemiei

266 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți