3.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Elevii din Corabia, întâlniri interactive cu polițiștii în cadrul săptămânii „Școala altfel!”

- Advertisement -

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt s-a implicat şi anul acesta în activităţile dedicate educării nonformale a elevilor şi preşcolarilor, în cadrul programului național „Şcoala altfel!”, iar miercuri polițiștii au desfășurat activități interactive cu copiii din cadrul unor unități de învățământ din  orașul Corabia.

Poliţiştii din oraşul de la malul Dunării, Biroului Siguranţă Şcolară şi Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Olt şi-au propus să ofere copiilor experienţe utile şi instructive, care să răspundă, în acelaşi timp, intereselor şi preocupărilor acestora.

„Copiii, de la cei mai mici, până la cei de clasa a VIII-a, au avut posibilitatea de a discuta cu oamenii legii pe teme precum prevenirea şi gestionarea bullying-ului, siguranţa rutieră, siguranţa pe stradă, acasă şi pe Internet, prevenirea traficului de fiinţe umane, a consumului şi traficului de substanţe psihoactive. Nu în ultimul rând, demersurile poliţiştilor  au constituit un bun prilej pentru promovarea profesiei de poliţist. Activităţile preventive organizate în şcoli au fost gândite ca şedinţe interactive, în cadrul cărora copiii au primit noţiuni teoretice şi au primit răspunsuri la întrebări”, se arată într-un comunicat remis de IPJ.

Totodată, oamenii legii au discutat cu elevii despre măsurile de precauţie pe care trebuie să le aibă în vedere pe stradă, atunci când rămân singuri acasă, la şcoală, când merg la joacă sau când navighează pe Internet, pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere, infracţiunilor cu violenţă sau contra patrimoniului ori ale abuzurilor în mediul online.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți