8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Jandarmii au început controalele în localitatea carantinată Vișina Nouă

- Advertisement -

De miercuri seară, la ora 20:00, pentru o perioadă de 14 zile, s-a instituit carantină zonală în comuna Vișina Nouă, în conformitate cu ordinul șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, motiv pentru care libera circulație a fost restricționată în localitate, iar preșcolarii și elevii urmează cursurile în online. Decizia a fost luată după ce incidența cazurilor de infectare cu virusul COVID-19 a crescut alarmant în ultima săptămână, pe 3 martie aceasta fiind de 13,61 îmbolnăviri la mia de locuitori. Concret, la începutul lunii erau active 23 de cazuri la o populație de puțin peste 1.700 de persoane, iar cum localitatea este bine păzită de polițiști și jandarmi.

Încă de miercuri, Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt i-a revenit misiunea de asigurare a ordinii publice și verificarea respectării măsurilor obligatorii instituite de autorități în vederea prevenirii și limitării răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2.

„Pentru aceasta, au fost mobilizate efective de jandarmi, care, alături de polițiști, au misiunea de a realiza filtre la intrarea și ieșirea din zona carantinată, de a constitui patrule auto și pedestre în vederea menținerii unui climat de ordine publică și de a preveni orice incident”, a declarat Simona Floricel, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt.

În prezent, este strict interzisă intrarea/ieșirea în/din zona carantinată, respectiv comuna Vișina Nouă, prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile județene, comunale și forestiere. De asemenea, circulația și staționarea în spații publice a persoanelor sunt interzise, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

Oamenii legii precizează că purtarea măștii este obligatorie atât în spațiile deschise, cât și în cele închise, iar deplasarea persoanelor aflate în izolare/carantină, în afara domiciliului/reședinței este interzisă. Totodată, intrarea și ieșirea persoanelor și vehiculelor în/din localitate se face numai prin filtrele instituite de către forțele de ordine.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți